technologie

Accountant geeft hulp bij omzetten eenmanszaak naar B.V.

accountant

Wanneer mensen een bedrijf beginnen, doen ze dit in het begin vaak als eenmanszaak. In Nederland is het redelijk eenvoudig om een eenmanszaak te beginnen. Je maakt een afspraak bij de Kamer van Koophandel en je bent vervolgens ‘in business’. Vervolgens kiezen de meeste ondernemers er nog voor om een zakelijke bankrekening te openen, dit geeft toch een stukje extra professionaliteit naar klanten toe.

accountantEen eenmanszaak is redelijk eenvoudig te runnen, op het gebied van de administratie dan. Je kunt een boekhoudpakket aanschaffen en je kunt facturen naar klanten versturen en je eigen kosten tevens invoeren. Als eenmanszaak heb je veel belastingvoordelen.

Tot ongeveer 100.000 euro is het vaak het voordeligste om een eenmanszaak te hebben. In het begin van je bedrijf zul je waarschijnlijk niet zulke omzetten draaien, maar het is wel belangrijk om daar naartoe te werken. Daar kan een accountant Valkenswaard hulp bij bieden.

Eenmanszaak omzetten naar B.V.

Als je hogere omzetten draait met je bedrijf, is het op een bepaald moment interessanter om een B.V. op te gaan zetten. Dit geeft je bij hogere omzetten weer een stuk meer voordelen. Je kunt ervoor kiezen om je eenmanszaak om te laten zetten naar een B.V. Dit is best een ingewikkeld proces en hier heb je wel advies voor nodig van een Kampen accountant. Laat je dan ook goed adviseren om wat de impact gaat zijn van jouw eenmanszaak omzetten naar een B.V. Er kunnen voor- en nadelen aan zitten en die moet je voor jezelf op een rijtje zetten!