Dakbedekking vervangen op een plat dak

Net als andere delen van je woning heeft ook je dak onderhoud nodig, dus eens in de zoveel tijd moet ook de dakbedekking van een plat dak vervangen worden. Je hebt immers geen zin in lekkage en de bijbehorende schade. 

Nieuwe laag dakbedekking 

In veel gevallen kun je volstaan met alleen het aanbrengen van een nieuwe laag dakbedekking, uiteraard zijn de kosten hiervoor een stuk lager dan wanneer de hele dakbedekking vervangen moeten worden, bijvoorbeeld door. Wanneer je echter een wat ouder dak hebt en er alle meerdere keren een nieuwe laag is aangebracht, zal er toch een keer een volledig nieuwe dakbedekking geplaatst moeten worden. Het geheel wordt met te veel lagen te zwaar voor de dakconstructie. Ook wanneer je je dak wil laten isoleren zul je de dakbedekking op je platte dak volledig moeten vervangen.  

PVC 

De materialen waaruit je kunt kiezen zijn Bitumen, PVC en EPDM. Bitumen is de  meest bekende soort en de sterke materiaal gaat tot zo’n 25 jaar mee. Wanneer je je dak bedekt met PVC kun je hier ook 25 jaar van genieten. PVC is echter in verschillende kleuren te verkrijgen, wat bij uitzicht op je platte dak een stuk fraaier kan staan. EPDM is een rubbersoort die goed bestand is tegen temperatuurverschillen en tot wel 40 jaar meegaat. 

Aan elk materiaal hangt een prijskaartje en natuurlijk de voor- en nadelen. Bekijk dus van te voren wat voor jou en je portemonnee de beste optie is en vraag bij verschillende goede dakdekkers een offerte aan als je de dakbedekking op je platte dak wilt laten vervangen. Laat je ook adviseren wat voor jouw dak de beste dakbedekking is en of je huidige dakbedekking volledig vervangen moet worden, of dat je kunt volstaan met het aanbrengen van een nieuwe laag.   

Be the First to comment.