Geen categorie

Een goed trainingsschema fitness 

Steeds meer Nederlanders doen aan fitness en zijn in de sportschool te vinden. Het is makkelijk en je kunt in je eigen tijd en op je eigen niveau trainen. Wanneer je echter zomaar wat apparaten in de sportschool doet, zul je je conditie wel wat verbeteren, maar behaal je geen significante resultaten. Een goed trainingsschema voor de fitness is eigenlijk een must. 

Afgestemd op lichaam 

Een goed trainingsschema fitness helpt je gefocust aan je doelen te werken. Het is afgestemd op je lichaam, je huidige conditie en hoe vaak je wilt trainen. Er zijn online veel trainingsschema’s te vinden, maar deze zijn vrij algemeen. Beter is het om hiervoor een trainer in de sportschool te benaderen. Deze kan veel gerichter voor je aan de slag, zo weet je zeker dat je niet te zwaar of te licht gaat trainen. Beide situaties wil je immers voorkomen, want te zwaar trainen put je lichaam uit en kan voor blessures zorgen, terwijl te licht trainen je niet de resultaten geeft die je graag wilt. Een goed trainingsschema fitness is dus een must als je effectief wilt trainen. 

Voedingsschema 

Als je het echt goed wilt aanpakken zorg je niet alleen voor een goed trainingsschema, maar ook voor een goed voedingsschema. Een goede voeding is onontbeerlijk als je je conditie en spieren wilt verbeteren. Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over het vermijden van zoetigheid, maar ook over de juiste voeding om je spieren te helpen herstellen. Het resultaat is minder spierpijn, een betere spieropbouw en meer energie voor je volgende training! 

Zorg dus niet alleen voor een goedtrainingsschema fitness, maar ook voor een goed voedingsschema en jij behaalt je resultaten.