Geen categorie

Flexibel personeel inhuren via payroll 

Dat groeiende bedrijven altijd op zoek zijn naar meer personeel is duidelijk. Een ondernemer heeft vaak meer werk onder handen dan mensen om het succesvol uit te voeren. Soms is het ook een stuk drukker met opdrachten dan op andere momenten.  

Als je vast personeel in dienst hebt, dan ben je als werkgever natuurlijk verplicht om altijd gewoon het salaris te blijven betalen, terwijl er misschien een stuk minder werk is. In dat soort gevallen kan het interessant zijn om met een payroll bedrijf te werken. Dit is een constructie is ergens wat weg heeft van bijvoorbeeld uitzendkrachten, maar dan toch weer een beetje anders. Meer hierover op: https://payrollkaart.nl/payroll-zwolle/ 

Hoe werkt payroll? 

Als bedrijf kun je een payroll contract afsluiten met een payroll bedrijf. In feite zorg je er op deze manier voor dat het werkgeverschap bij een externe partij ligt. De payroll organisatie zorgt ervoor dat het salaris van de medewerker zal worden voldaan + alle werkgeverslasten die daarbij komen kijken. In feite is de medewerker dus niet direct bij jou in dienst, maar bij het payroll bedrijf. 

Het een bedrijf dat payroll diensten levert stuurt u een factuur, welke uiteraard hoger zal liggen dan wanneer u de medewerker zelf in dienst zou hebben gehad. Toch kan dit interessant zijn omdat je op deze manier een stuk meer flexibiliteit tot je beschikking hebt. Het kan ook in je nadeel werken natuurlijk, want een medewerker die je nodig hebt kan ook bij een andere werkgever bezig zijn. Waardoor je niet de volledige aandacht van de medewerker hebt. Payroll kan voor bepaalde branches een uitkomst bieden, bijvoorbeeld ook voor startende ondernemer die de risico’s van werkgeverschap wat willen spreiden.