Geen categorie

Je arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Als ondernemer wil je goed verzekerd zijn. Een van de verzekeringen die belangrijk kunnen zijn is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als je als werknemer ziek wordt of je been breekt krijg je doorbetaald. Als ondernemer heb je die luxe niet. Nu is misschien een week griep niet onoverkomelijk, maar als je een half jaar uit de running bent vanwege een complex gebroken been en de revalidatie die daar bij komt kijken, dan wordt het lastiger om rond te komen. Je kunt dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken voor de beste prijs.

Premies

Als je de premies voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering bekijkt dan zul je merken dat dit geen goedkope verzekering is. Niet voor niets zijn er veel vooral beginnende ondernemers die er voor kiezen om deze verzekering niet af te sluiten. De premie is simpelweg te hoog. Er wordt dan ook wel gekozen voor een broodfonds, waarbij verschillende ondernemers samen de lasten dragen als één ondernemer uit de groep een tijdje uit de running is.

Scherpe premie

Maar de scherpste premie is te vinden door je arbeidsongeschiktheidsverzekering te vergelijken. Dit wordt wat minder vaak gedaan dan het vergelijken van bijvoorbeeld een autoverzekering. Maar er zijn wel degelijk websites waarbij je de verzekeringen van verschillende maatschappijen kunt vergelijken op premies en voorwaarden. En andere mogelijkheid om je arbeidsongeschiktheidsverzekering te vergelijken is het opvragen van verschillende offertes bij maatschappijen die zo’n verzekering aanbieden. Zorg er in elk geval voor dat de verzekering die je kiest past bij je beroep en bij wat je verwacht aan uitkering mocht je arbeidsongeschikt raken voorkortere of langere periode.

Je arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken kan je helpen om te besparen op je premie, maar ook de dekking van deze verzekering verbeteren.