leerlingen

Voorbereiding gesprek met acupuncturist

Wanneer je acupunctuur Rotterdam zo goed mogelijk in staat wilt stellen om een diagnose te maken wat er precies aan je mankeert dan moet je zo goed mogelijk de lichamelijke ongemakken beschrijven waar je last van hebt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Een gevoel is namelijk best moeilijk te beschrijven als je niet hebt nagedacht hoe je dit precies wilt gaan verwoorden. Het is daarom belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op een gesprek met de acupunctuur specialist. In het volgende artikel vertellen we je hoe deze voorbereiding het beste kan geschieden.

Voor bezoek symptomen opschrijven

acupunctuurDe meeste mensen nemen niet bij het eerste pijntje of vorm van misselijkheid direct contact op met een acupuncturist. Pas als je enkele dagen ergens last van hebt maak je een afspraak of ga je langs op het open spreekuur voor een gesprek met de acupuncturist. Dit betekent dat je voordat het gesprek eenmaal plaatsvindt, je nog wat tijd hebt om jezelf hierop voor te bereiden. Voor je bezoek kan je daarom de verschillende symptomen alvast opschrijven zodat je zeker niks vergeet te vermelden.

Nadenken over verwoording

Een ongemak of pijntje in het lichaam beschrijven is moeilijk als je hier nog niet eerder over nagedacht hebt. De juiste woorden vinden om een gevoel te beschrijven is echter wel belangrijk als je een gesprek met de acupuncturist hebt. Als voorbereiding is het daarom slim om van tevoren al na te denken over de verwoording. Zoek de juiste woorden bij het beschrijven van de lichamelijke ongemakken waarmee je loopt. Hoe erg is de pijn, wat is het precies voor pijn, op welke momenten heb je hier last van. Belangrijke informatie voor een acupuncturist om een diagnose te stellen.

Lichamelijke ongemakken rangschikken

De meeste ziektes of blessures gaan gepaard met verschillende lichamelijke ongemakken. Zo kan je bijvoorbeeld sperkrampen ervaren in verschillende delen van het lichaam en tegelijkertijd jezelf misselijk voelen. Voordat het tijd is voor het gesprek met de acupuncturist kan je jezelf voorbereiden door de ongemakken te rangschikken. De dingen waar je het meeste last van hebt, wil je als eerste met de acupuncturist bespreken.