Geen categorie

Pinapparaat een noodzaak tegenwoordig als ondernemer? 

Je bent ondernemer om geld te verdienen, dus je wilt graag dat mensen bij je kunnen betalen. Uiteraard accepteer je cash geld, maar heb je ook een pinapparaat? En is zo’n pinapparaat een noodzaak tegenwoordig als ondernemer? 

Iedereen wil kunnen pinnen 

Je kunt er eigenlijk niet meer omheen: pinnen is dé manier van betalen tegenwoordig. Vanaf de jaren 90 is het pinnen aan een snelle opmars begonnen en de consument heeft het gemak en de veiligheid van pinnen snel omarmd. In de beginperiode kwam je als ondernemer er nog wel mee weg als je geen pinapparaat had, maar tegenwoordig verwacht de consument dat elk bedrijf waar goederen of diensten gekocht kunnen worden over een pinautomaat beschikt. Dus eigenlijk kun je er als ondernemer niet meer omheen: een pinapparaat is een noodzaak. Een goedkoop pinautomaat kopen is natuurlijk een optie. Zo weet je zeker dat je geen omzet hoeft mis te lopen. 

Omzet mislopen 

Want als jou winkel geen pinapparaat heeft loop je omzet mis. Mensen hebben tegenwoordig niet of nauwelijks contant geld in hun portemonnee. Dus als ze bij jou niet kunnen pinnen, kopen ze de producten bij een ander. Daarnaast zorgt het pinnen ook nog eens voor een vlotte doorstroming bij de kassa. Je bent immers sneller klaar met pinnen dan met het geld uittellen en terugbetalen. Wanneer je als ondernemer hebt gekozen voor contactloos betalen, boek je nog meer tijdswinst. De pas voor het pinapparaat en de betaling is geautoriseerd.  

Je kunt dus eigenlijk wel stellen dat een pinapparaat een noodzaak is voor elke zichzelf respecterende ondernemer. Ga dus snel op onderzoek uit naar het apparaat dat het beste bij jouw onderneming past, als je nog geen pinautomaat in je winkel hebt.